تلاش محققان برای درمان مقرونبهصرفه زخمهای مزمن با بانداژ الکتریکی فعالشده با آب
محققان بانداژی ارزانقیمت طراحی کردهاند که از میدان الکتریکی برای تسریع بهبود زخمهای مزمن استفاده میکند. این بانداژ جدید که با آب فعال میشود، در آزمایشهای حیوانی نشان داده که زخمها را تا 30 درصد سریعتر از بانداژهای معمولی بهبود میبخشد.
آمی، استادیار مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و نویسنده این تحقیق، میگوید هدف این تیم، توسعه فناوری ارزانتر و قابل استفاده در منزل برای تسریع روند بهبودی بیماران مبتلا به زخمهای مزمن بوده است.

نمونهای از پیشرفت یک زخم دیابتی
این بانداژ یکبار مصرف که پانسمان بدون وسایل الکترونیکی (WPED) نام دارد، دارای الکترودهایی در یک طرف و یک باتری کوچک و زیستسازگار در طرف دیگر است. پس از قرارگیری الکترودها روی زخم، یک قطره آب به باتری چکانده میشود تا بانداژ فعال شده و برای چند ساعت میدان الکتریکی ایجاد کند. این میدان الکتریکی با هدایت از حاشیه زخم به سمت مرکز، فرایند بهبود را تسریع میکند.
آزمایش این بانداژها روی موشهای دیابتی نشان داد که تحریک الکتریکی ایجاد شده توسط دستگاه، سرعت بسته شدن زخم را افزایش داده، تشکیل رگهای خونی جدید را تقویت کرده و التهاب را کاهش میدهد. این نتایج حاکی از بهبود چشمگیر زخمها در مقایسه با بانداژهای معمولی است.
منبع: https://doi.org/10.1126/sciadv.ado7538
bmeone