تعداد بازدید: 81
زبان : فارسی

تشخیص زودهنگام سرطان با نانوذرات هوشمند

تاریخ درج خبر : 1404/2/21

محققان در حال توسعه روش جدیدی برای تشخیص زودهنگام سرطان با استفاده از نانوذرات تزریقی هستند. این نانوذرات به سرعت تومورهای میکروسکوپی را هدف قرار می‌دهند و امکان شناسایی تومورهای کوچکی را فراهم می‌کنند که در روش‌های تصویربرداری سنتی قابل تشخیص نیستند.

محققان در حال توسعه روش جدیدی برای تشخیص زودهنگام سرطان با استفاده از نانوذرات تزریقی هستند. این نانوذرات به سرعت تومورهای میکروسکوپی را هدف قرار می‌دهند و امکان شناسایی تومورهای کوچکی را فراهم می‌کنند که در روش‌های تصویربرداری سنتی قابل تشخیص نیستند. یک مطالعه منتشر شده در مجله IEEE Internet of Things Journal نشان داده است که این تیم راهی برای هدایت سریع‌تر و کارآمدتر این نانوذرات به سمت تومور یافته‌اند. این تکنیک می‌تواند به تشخیص سریع‌تر و موثرتر سرطان کمک کند.

نانوذرات نیمه خودگردان، امید تازه‌ای برای تشخیص زودهنگام تومورهای میکروسکوپی

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود 13 میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند. تشخیص زودهنگام، کلید کاهش این آمار است، اما فناوری‌های تصویربرداری فعلی در تشخیص تومورهای کوچک‌تر از 0.5 میلی‌متر محدودیت دارند.

محققان به دنبال استفاده از نانوذرات برای حل این مشکل هستند. این ذرات ریز می‌توانند از رگ‌های خونی نشت کرده و در تومورها تجمع یابند. با این حال، چالش اصلی، هدایت موثر این نانوذرات به محل تومور است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که تنها درصد کمی از نانوذرات تزریق شده به هدف می‌رسند.

یفان چن، استاد دانشگاه علم و فناوری الکترونیک چین، و تیمش رویکرد جدیدی را پیشنهاد کرده‌اند: استفاده از نانوذرات “نیمه خودگردان”. این نانوذرات با ترکیبی از جذب شیمیایی به سمت تومور و هدایت مغناطیسی خارجی، به طور موثرتری به محل مورد نظر هدایت می‌شوند.

در این روش، ابتدا نانوذرات به طور خودکار به سمت تومور جذب می‌شوند. سپس، با اندازه‌گیری سرعت و الگوی تجمع آن‌ها، بهترین مسیر برای هدایت مغناطیسی تعیین می‌شود. این “تکنیک نمونه‌برداری نقطه‌ای” با کاهش 90 درصدی نیاز به نظارت مداوم، کارایی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

شبیه‌سازی‌ها نشان داده‌اند که این رویکرد نیمه خودگردان می‌تواند کارایی هدف‌گیری را تا 100 برابر بیشتر از روش‌های مبتنی بر نانوذرات غیرخودگردان با هدایت صفر، افزایش دهد.

تیم چن در حال حاضر مشغول توسعه ناوگان نیمه خودگردان نانوذرات است و پیش‌بینی می‌کند که پس از تکمیل آزمایش‌های حیوانی، این فناوری طی سه تا پنج سال آینده تجاری‌سازی شود. آن‌ها همچنین در حال مذاکره با شرکت‌های فناوری پزشکی در چین برای برنامه‌های تجاری‌سازی هستند.

 

منبع: bmeone

از   0   رای
0

   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.